Eki 2018
Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı Öğrencimiz Elif Ak'ın Başarısı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasıİstanbul Bölge Sergisi’nde öğrencimiz Elif AK, Doç. Dr. Berk Canberk hocamızın danışmanlığında gerçekleştirdiği ve Medianova Bulut Bilişim firmasının katkılarıyla endüstriyelleştirilen lisans tasarım projesi ile birincilik ödülünü  kazanmıştır.

Çalışmanın detayları aşağıdaki gibidir.

Proje Başlığı: "Konteyner Tabanlı CDN için Özelleştirilmiş İş Yükü Otomasyon Motoru"

Kısa Özeti: "
Bu çalışmada, bulut bilişim teknolojisi olan İçerik Dağıtım Ağları (CDN) için ağ rolleri sanallaştırılmış ve bu sanal ağ fonksiyonlarının dağılımına karar veren yönetim ve karar mekanizması modellenmiştir. Tasarlanan bu dinamik CDN yapısıyla gecikme süresinin düşürülmesi ve kaynakların kullanım verimliliğinin arttırılması amaçlanmıştır."

Öğrencimiz Elif Ak’ı ve öğretim üyemiz Doç. Dr. Berk Canberk'i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

elif_ak