Eki 2019
Arçelik'in "Sen Mühendissin, Bizimlesin" Projesi Başvuruları Başladı

Arçelik, ülkemizde genç nesillerin, özellikle de kadınların,  mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmasını teşvik eden, Ar-Ge’nin ve inovasyonun ülkemiz için önemini vurgulayan ve farkındalık yaratan sürdürülebilir bir programı hayata geçiriyor.

Bu sene başlayacak olan “Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesiyle, Ar-Ge’de öncü üniversitelerde, mühendislik, teknoloji ve temel bilimler alanlarında okuyan 3 ve 4. sınıf kız öğrencilerin, düzenlenecek workshop’lara katılarak yeni nesil Ar-Ge ile tanışmaları, Arçelik araştırmacıları tarafından verilecek mentörlük desteğiyle gelişimlerine katkı sağlamanması amaçlanmaktadır. Programın sonunda ise öğrencilere Arçelik bünyesinde staj ve iş olanaklarının sunulması planlanmaktadır.

www.muhendissin.com adresi üzerinden 17 Ekim-10 Kasım 2019 tarihleri arasında başvurular alınacak olup proje kapsamında 2019 yılında 2 workshop düzenlenecektir. 29-30 Kasım, 01 Aralık tarihlerinde İstanbul’da ve 6-7-8 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek workshop’lara toplam 60 öğrenci davet edilecektir. 3 gün devam edecek workshoplarda Arçelik araştırmacıları ile bir araya gelecek olan kız öğrenciler, Arçelik'in yeni nesil Ar-Ge merkezi Garage ve diğer Ar-Ge merkezlerinde, yenilikçi fikirleri inovatif çözümlere dönüştürmenin yanı sıra farklı aktivitelerle de tasarım odaklı düşünce ile topluma değer katacak ürün ve iş modelleri geliştirme konusunda bilgi sahibi olacaklar.