Haz 2020
DAN-301 Semineri: Önümüzdeki Hafta Konuğumuz Gönül Kamalı

Konuşmacı :
Gönül Kamalı,
ThinkBig Digital Solutions CEO & Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih : 10 Haziran 2020 (Çarşamba)
Saat : 15:30 - 17:30

Kısa Biyografi:
Gönül Kamalı, 1983’te Menesha High School, Wisconsin, US’den mezun oldu. 1985’te University of Wisconsin, Oshkosh, US’de Computer Science Bölümü’nde eğitim gördü. 1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu. Gönül Kamalı, 28 yıldır telekomünikasyon ve internet altyapılarındaki teknolojik devrimlerin ve Digital Dönüşümün Türkiye’de gerçekleştirilmesi için öncü rolünü üstlenmiştir. Telekomünikasyon ve Mobil sistemlerin Siber Güvenliğini sağlayacak yerli teknolojilerin geliştirilmesi için Türkiye’deki en büyük Ar-Ge laboratuvarının kurucusu olmakla beraber Google Web RTC üzerine dünyadaki ilk Siber Güvenlik protokolünün oluşturulmasına öncülük etmiştir. Hedeflerini her zaman global seviyede tutmuş, Kanada, Amerika, İngiltere üçlemesinde kalite standardı ne ise Türkiye’yi de aynı kalite standartlarına getirmek için çalışmıştır. 26 yıl NETAŞ’ta İcra Kurulu Üyesi ve çeşitli yönetim pozisyonları ile YASAD’da uzun yıllar başkan yardımcısı olan Kamalı, 2017’de Hayat Bilişim Holding’de İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Kamalı, 2018’de Doruk Otomasyon Genel Müdürlüğü ve 2019’dan itibaren MODEL İcra Kurulu Başkanlığı ve kurucu ortağı olduğu ThinkBig Digital Solutions şirketinde CEO görevini yürütmektedir. 2020 Ocak ayından itibaren Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmektedir. Hobileri sosyal dayanışma üzerine kurulu olan Kamalı, yardım kurumlarında gönüllü olarak bulunmak, bu şekilde toplumsal katkı ile faydalı olabilmek en çok önemsediği konulardır. En büyük dayanağı kendini bir vatandaş olarak katkı sağlayabilen birisi olarak görmek, çözüm oluşturmaya destek olmaktır. Sanatsal boyutta dekorasyona ilgisi vardır. Spor yapmak, el sanatları ve tiyatro diğer ilgi alanları arasındadır.