Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Nizamettin Aydın, 2024-2025 yıllarında görev yapmak üzere  Institute of Electrical and Electronics Engineers Turkey (IEEE Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir.

Seçim sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Kendisini tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.

IEEE Hakkında

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) dünya genelinde yaklaşık 160 ülkede 430,000'den fazla üyeye sahip olan en büyük mesleki kuruluştur. IEEE, ilgili disiplinlerde dünya literatürünün yüzde 30'unu yayımlar ve yılda 300'den fazla büyük konferans ile 6,000'den fazla yerel toplantı düzenler. Endüstri için esas kılavuzlar olarak tanınan, bugün 800'den fazla aktif IEEE standardı kullanılmakta ve 700'ü şu anda geliştirilmektedir.

IEEE Türkiye Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin coğrafi alanını kapsar ve Mayıs 2016 itibariyle şu anda 1400'den fazla aktif üyeye sahiptir. Türkiye Şubesi, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'yı içeren Bölge 8'e aittir.